kep_1.jpg

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi

ÚJ KÖNYVEINK

Stresszmentes karácsony
Manapság mindenkihez társul szegődik a stressz valamilyen formában. Van pozitív stressz, ami jó hatással van ránk; a negatív stressz viseli meg egészségünket, kapcsolatainkat. A könyv áttekinti a jellemző negatív impulzusokat, amiktől sokan stresszhelyzetbe kerülnek. Hogyan kezeljük gondosabban ezeket a mindennapi helyzeteket? Hogy óvjuk meg mindeközben kapcsolatainkat? Hogyan alakítsuk étrendünket, sőt pénzügyeinket? Hogyan vezessük le a feszültséget? Hogyan kerüljünk harmóniába önmagunkkal és környezetünkkel? A stressz oldására, levezetésére 12 módszert ajánl a szerző. Ezekről külön-külön bizonyára hallott mindenki, például pozitív szemlélet, helyes táplálkozás, mozgás, nevetés, család, de azért szolgál plusz tartalommal is, amiért érdemes egy-egy életfordulón meríteni belőle.
A könyvet a Reader’s Digest adta ki, a Healthy digest 12 részes sorozat 2. köteteként. Nem derül ki a szerző neve, így sajnos nem állítható biztonsággal, hogy szakértő állította össze. Elképzelhető, hogy a kiadó szokásos összeválogatásának örülhetünk. Annyit azért megtudunk, hogy szakmailag ellenőrizték.
A Karácsonyt hajlamosak vagyunk megoldandó problémahalmazként látni. Próbáljuk meg másképp! Szívesen ajánljuk ehhez ezt a könyvecskét.
Stresszmentes karácsony : [Harmóniában önmagunkkal] / [főszerk. Dibás Gabriella]. - Budapest : Reader's Digest K. , 2012. - 92 p. : ill., színes ; 24 cm. - (Healthy digest - egészségére! ; 2.)

Chinese cooking class cookbook
It’s an illustrated cookbook edited in Australia. Its specialty is that it lists recipes specifically with ingredients that can be bought in any bigger supermarket and food store.
There are seven other similar quality Chinese cookbooks in the Library that we recommend, too:
Chinese Cooking, 1988
Chinese bourmet cooking, 1984
The best of chinese cooking, 1983
The good food of Szechwan, 1977
Chinese cooking with American meals, 1970
An encyclopedia of Chinese food and cooking, 1978
Encyclopedia of Chinese and Oriental cookery, 1988

Chinese cooking class cookbook. - Sydney : Australian Consolidated Press , [é.n.]. - 126, [1] p. : ill., színes ; 28 cm

Szerb-magyar szótár
Könyvtárunk törekszik arra, hogy minél több nyelven tartson szótárakat az olvasóteremben az olvasók ilyen irányú igényeinek megfelelően. Ezt a nagyszótárt Újvidéken adták ki, hűen tükrözi a mai szerb nyelv szóállományát. A háromkötetes szerbhorvát–magyar szótár óta (1968–1975) ez a legjelentősebb szótárszerkesztői vállalkozás: kb. 34 500 szócikket tartalmaz.
Ez a könyv is a Márai-program ajándéka.
Szerb-magyar szótár / Mirjana Burzan, Kacziba Ágnes. - [Újvidék] : Forum Könyvkiadó Int. , [2016]. - XXI, 837 p. ; 24 cm

Kertész Imre: A néző
Kertész Imre kortárs magyar író, regényeinek, esszéinek fő témája a totalitarizmus önkényének kiszolgáltatott ember tapasztalata. Megjárta Auschwitzot, erről írta leghíresebb művét, a Sorstalanságot. 2002-ben munkásságáért megkapta az irodalmi Nobel-díjat.
1991-ben a rendszerváltás utáni években végre mindenki szabadon utazhatott külföldre. A szerző ettől fogva külföldön is dolgozott, előadásokat tartott. Ennek az időszaknak naplójegyzeteit vehetjük kezünkbe ebben a kötetben. Egyrészt zavarba ejtő közelképet kapunk az átmeneti korszakról (1991-2001) a szerző meglátásai alapján, másrészt az író művészetével és magánéletével kapcsolatos vívódásait is megosztja velünk: a Nobel-díj utáni váratlan ismertség éppúgy megterhelte, mint a hazai belső száműzetés.
Ezt a könyvet a Márai-program keretében kaptuk. Kertész Imre munkássága vagy az irodalomtörténet iránt fogékony olvasóknak éppúgy ajánljuk, mint a rendszerváltás utáni időszak iránt érdeklődőknek.
A néző : Feljegyzések, 1991-2001 / Kertész Imre. - Budapest : Magvető , 2016. - 310, [1] p. ; 20 cm

Hoppál Mihály: A kultúra mint emlékezet
A könyvtár befogad olyan monográfiákat is, amik nem tartoznak szorosan az egyetemen tanított ismeretekhez, tudományterületekhez. Ezt a könyvet a Márai-program keretében kaptuk, melynek célja a nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz.
Lükő Gábor Kossuth-díjas néprajzkutató, szociálpszichológus volt, szűkebb kutatási területe a népzene, népköltészet és népművészet. A könyv életrajzán kívül munkásságán keresztül megismertet a moldvai, kiskunsági népi hagyományokkal, a magyarság népzenei hagyományaival, gyökereivel, mítoszokkal.
Hoppál Mihály kortárs etnográfus. A kötet Lükő Gábor illusztrációit is tartalmazza.
A kultúra mint emlékezet : Lükő Gábor munkássága / Hoppál Mihály. - [Budapest] : Magyar Művészeti Akadémia , 2018. - 167 p. : ill.

Mankiw, N. Gregory: A közgazdaságtan alapjai
A szerző makroökonómus közgazdász az Egyesült Államokban. A Harvard Egyetemen tanít és republikánus politikusok gazdasági tanácsadójaként tevékenyen részt vesz az USA gazdaságpolitikájának formálásában. Ez a könyve egyetemi tankönyv, első kiadása 1998-ban jelent meg angolul, a magyar változat a 6. kiadás fordítása.
Miért vágjon bele egy diák a 21. század elején a közgazdaságtan tanulmányozásába? Három okot említ Mankiw az előszóban: segít megérteni a világot, amiben élünk, segít a társadalom tisztán látó tagjává válni és jobban megérthetjük a gazdaságpolitika lehetőségeit és korlátait, az emberek és az intézmények működésének gazdasági mozgatórugóit.
Az Osiris Kiadó ELTECON-könyvek sorozata pénzügyi és közgazdaságtudományos monográfiákat jelentet meg. Ez a most megvásárolt könyv 6 példányban található meg a könyvtárban.
A közgazdaságtan alapjai / N. Gregory Mankiw ; [ford. Bodnár Katalin, Hudecz András). - Budapest : Osiris , 2011. - XXXII, 640 p. : ill. ; 24 cm. - (ELTECON-könyvek, ISSN 2060-6567)

Joomla templates by a4joomla