kep_1.jpg

Oldalainkat 16 vendég és 0 tag böngészi

ÚJ KÖNYVEINK

Bajusz Klára-Filó Csilla-Németh Balázs: A magyar felnőttoktatás története a XX. század közepéig
A könyv az államalapítástól kezdve 4 fejezetben ismerteti a magyarországi oktató-nevelő munka főbb állomásait: a kezdetektől a XIX. század végéig, a Kiegyezéstől a XX. század közepéig, majd külön fejezetben a II. világháború utáni 3 évet és a népfőiskolák történetét. Megismerjük a különböző korszakokban jellemző oktatási formákat és tartalmakat, a szerzetesek, a lovagok, a nemesi családok leányai vagy a hivatalnokok képzését. Néhány részletet olvashatunk az első egyetemek és a későbbi iskolák oktatási anyagából. Külön részben találjuk az erdélyi oktatás fejlődését. Majd eljutunk a fő témához, a felnőttnevelés témaköréhez, erről szakmánként írnak a szerzők.
Nem csak az andragógiai szakos diákoknak ajánljuk, hanem minden olyan olvasónknak, aki Magyarország kultúrtörténete iránt érdeklődik.
A magyar felnőttoktatás története a XX. század közepéig / Bajusz Klára, Filó Csilla, Németh Balázs. - Pécs : PTE TTK FEEFI , 2004. - 222 p. : ill. ; 23 cm. - (Humánszervező (munkaügyi) menedzser, ISSN 1218-6880)

Bagdy Emőke: Boldogan az élet delén : Második félidő I.
Ez egy hangoskönyv. Bagdy Emőke pszichológus, ismert előadó. Többek között boldogságkutatással foglalkozik. Számos könyv szerzője. Ebben a könyvben egy talán kevéssé emlegetett jelenséggel foglalkozik, ugyanis szerinte boldogsággrafikonunk görbéje 30-as éveinktől ereszkedik, majd az 50-es éveink elején emelkedni kezd.
A belső utak iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk. További művei közül 10 könyv és 5 hangoskönyv kölcsönözhető a Kari Könyvtárból.
Boldogan az élet delén : Második félidő I. / Bagdy Emőke ; a szerző előadásában. - [Budapest] : Kossuth , 2017 : Mojzer. - 1 db CD ; 12 cm

Kuncz Aladár: Fekete kolostor
Ebben a regényben, vagy hívhatjuk emlékiratnak is, a szerző az első világháború alatti, öt évig tartó franciaországi internálását írja le egészen részletesen. Váltakoznak benne a történelmi igényű dokumentumértékű leírások és a belsőségesebb, szimbolikába hajló jelenetek. Végigkísérhetjük a szerző belső lelki fejlődését, ahogy individualizmusából kinyílik a közösség felé és elkezd másokat értékelni. Ezt a regényt tartják Kuncz Aladár legkiforrottabb művének. Aktualitását adja, hogy idén 100 éve ért véget a „Nagy háború”. A regény a Nemzeti Könyvtár sorozatban jelent meg.
A belső utak iránt érdeklődőkön kívül az igényes történelmi regények iránt érdeklődők figyelmébe is ajánljuk.
Fekete kolostor / Kuncz Aladár. - Budapest : Magyar Közlöny Lap- és Kvk. , 2018. - 480 p. : ill. ; 27 cm. - (Nemzeti Könyvtár. Magyar Írók ; 93., ISSN 2063-8345)

Közétkeztetők kézikönyve
A közétkeztetés felelőssége egyre növekszik, hiszen életünk jelentős részét töltjük iskolában, munkahelyen és étkezéseink is ide kötődnek. Nagyon fontos szerepe van az egészségmegőrzésben, a betegségek megelőzésben. A közétkeztetésben dolgozó szakemberek munkájának segítése céljából született ez a szakkönyv, melyet a szakma neves képviselői szerkesztettek: Tátrai-Németh Katalin a SOTE oktatója és Erdélyi-Sipos Alíz dietetikus.
Tartalmas olvasmány lehet mindenki számára, aki bármilyen élelmezési intézményben dolgozik vagy majd élelmezési szakemberré szeretne válni.
Közétkeztetők kézikönyve / szerk.: Tátrai-Németh Katalin, Erdélyi-Sipos Alíz. - Budapest : SpringMed K. , 2018. - 296, [16] p. : ill., részben színes ; 23 cm

Görög Ibolya: Protokoll az életem
A szerző 1987-1999 között a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán dolgozott, ahol többek között a kormány hivatalos rendezvényeit szervezte. Tapasztalatai és tanulmányai alapján írta meg ezt a könyvet. A hivatalos viselkedés szabályaival ismerteti meg és többféle program megszervezéséhez forgatókönyvmintákkal és tanácsokkal látja el az olvasókat. A szörbet című alfejezetekben a munkája során történt élményekből csemegézik a szerző. A könyv először 1999-ben jelent meg, majd 2006-ben jelent meg a 2. átdolgozott és bővített kiadás, melynek ez a 6. utánnyomása.
Haszonnal forgathatjuk hagyományos illemkönyvként is ezt a könyvet, hiszen mindannyian kerülünk olyan szokatlan hivatalos helyzetekbe, amikor viselkedési útmutatásra lehet szükségünk.
Protokoll - az életem / Görög Ibolya. - 2. átd., bőv. kiad. 6. utánny.. - Budapest : Athenaeum , 2016, cop. 2006. - 298 p., [32] t. : ill., főként színes ; 24 cm

Törőcsik Mária: Self-marketing
Az egyén és a marketing viszonyáról szól ez a szakkönyv, olyan témával foglalkozik, amiről a szerző ismeretei szerint ez az első ilyen szemléletű irodalom. Kizárólag a személyek munkaéletével foglalkozik, a személy és munkahelyi siker tudatos felépítéséről. A siker elérésével kapcsolatban ismert személyek szakmai életének sikerösszetevőit is bemutatja, ehhez több interjút is készített. A szerző marketing oktató, előadói gyakorlata során szerzett gazdag tapasztalatai alapján építette fel a könyv vázlatát. Meríthetünk belőle a saját élethelyzeteink megoldásához, de segíti a könyv a sikeres vagy éppen kudarcos életutak megértését is.
„Azoknak ajánlom a könyvemet, akik tudni akarják, milyen szálak szövődtek mára a személyek és a marketing között, és látni akarják a kapcsolódások működését… Azoknak is ajánlom a könyvemet, akik döntési helyzetben vannak, vagy éppen egy életszakaszuk mérlegét akarják elkészíteni.” (Törőcsik Mária)
Self-marketing : Személy és marketing kapcsolatok / Törőcsik Mária. - Budapest : Akad. K., 2017. - 295 p. : ill. ; cm. - (Marketing Szakkönyvtár, ISSN 1787-3703)

Joomla templates by a4joomla